- Öncelikle cPanel hesabınıza giriş yapın, aşağıda gösterildiği gibi Softaculous yükleyicisini bulun ve WordPress simgesine tıklayın.
- WordPress simgesine tıkladıktan sonra yükleyiciye yönlendirileceksiniz. Bir sonraki adım mavi "Yükle" düğmesine tıklamak olacak.
- Buradan, aralarından seçim yapabileceğiniz birkaç seçeneğiniz olacak. WordPress'i kuracağınız etki alanını (birden fazla eklenti etki alanınız varsa) ve dizini seçebileceksiniz. WordPress'in bir alt dizine kurulmasını istiyorsanız, dizin alanında gösterilen "wp" yerine bunu belirtebilirsiniz. Bu, WordPress sitesini görüntülemek için http://yoursite.com/wp adresine gideceğiniz anlamına gelir. WordPress'in kök dizinde görüntülenmesini istiyorsanız, dizin alanından "wp"yi kaldırmanız ve boş bırakmanız gerekir.
- Yukarıdaki seçeneklere ek olarak, varsayılan ayarlardan değiştirmenizi önerdiğimiz ek seçenekler de vardır:
- Kullanıcı adı: Kolayca tahmin edilemeyen daha güçlü bir kullanıcı adı girin. Örneğin, birçok hacker ve kötü niyetli kullanıcı, çoğu insanın varsayılan kullanıcı adı olarak basitçe "admin"i seçtiğini bilir. Bu, artık yalnızca parolayı tahmin etmeleri gerektiği anlamına gelir.
- Şifre: Ayrıca büyük harf, küçük harf, sayı ve özel karakterlerden oluşan güçlü bir şifre kullanmanız önerilir. En az 10-15 karakter önerilir.
- WordPress için “Limit Logins” eklentisini de yüklemenizi öneririz. Varsayılan olarak, onay kutusu işaretli olmadığı için bu yüklenmez. Sadece onay kutusunu işaretlemek bu eklentiyi yükleyecektir. Eklenti, WordPress sitesine başarısız oturum açma sayısı için yapılandırılmış değere göre IP adresine göre oturum açma girişimlerini engelleyecektir.
- “Gelişmiş” seçenekler sekmesi altında istediğiniz wordpress veritabanı ayrıntılarını girebilirsiniz.
- Tablo ön eki: Bunu varsayılandan farklı bir şekilde değiştirmenizi öneririz - wp6m_ gibi benzer bir adlandırma kuralı işe yarayacaktır - ek güvenlik için veritabanı için ön eki rastgele hale getirebilirsiniz. Ancak unutmayın, WordPress'i güvence altına almak için bir dizi adım gerçekleştirilmelidir, bu birçok adımdan yalnızca biridir.
- Son olarak, bir WordPress teması yükleme (otomatik olarak yüklenecek varsayılan temanın dışında) ve yüklemeyi tamamlama seçeneğiniz var. Yükleme düğmesinin altındaki kutuya bir e-posta adresi belirtebilirsiniz ve yükleme ayrıntıları o e-postaya gönderilecektir. E-posta seçeneklerini kullanmayı seçerseniz, e-posta WordPress parolasını içerdiğinden oturum açtıktan sonra WordPress parolanızı değiştirmenizi öneririz.
- “Yükle” düğmesine tıkladıktan sonra WordPress siteniz yüklenecektir. Artık alan adınıza göz atabilir ve WordPress sitenizi görüntüleyebilirsiniz.